[Lights, Camera, Action]

Home    Forums    Tutorials    Search    Books    Links 

Windows Movie Maker tips, tutorials, forums and more...



 
Windows Movie Maker Home   Search   Login   Register   Member List  
Windows Movie Maker  > Music, Narration, and Sound  > Random audio desync    
Previous Thread :: Next Thread 
 Author Thread: Random audio desync
JudgeLazar is not online. Last active: 10/27/2016 10:55:23 PM JudgeLazar
Joined: 22 Oct 2016
Total Posts: 2
 
Random audio desync
Posted: 22 Oct 2016 10:04 PM
I'm having a problem where if I pause, scrub or make any edit the audio falls out of sync and I have to play the entire file from the beginning to check my edits.

It's does this seemingly randomly. Sometimes I don't have this problem and I can find no common action that fixes or causes it.
neophyte is not online. Last active: 3/9/2018 9:52:14 PM neophyte
neos-world.is-great.org
Top 25 Poster
Forum Moderator
Joined: 08 Aug 2006
Total Posts: 20182
 
Re: Random audio desync
Posted: 22 Oct 2016 10:39 PM
Welcome to the forums.

What's the file format of your video clips? Try converting them to wmv format and see if that helps.

I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand. -- Confucius
JudgeLazar is not online. Last active: 10/27/2016 10:55:23 PM JudgeLazar
Joined: 22 Oct 2016
Total Posts: 2
 
Re: Random audio desync
Posted: 22 Oct 2016 11:22 PM
They are straight MP4. I record them off media player with NVidia Shadowplay, the audio is an MP3. I will try converting one and see if it I can replicate it. As of now, I closed WMM and reopened the project and it's not doing it right now.
Previous Thread :: Next Thread 
Page 1 of 1
 
Movie Maker Forums  > Windows Movie Maker  > Music, Narration, and Sound  > Random audio desync